Bad Gastein

Ett paradis för sportälskare

Bad Gastein är en gammal exklusiv kurort, makalöst vackert beläget i en dramatisk ravin omgiven av mäktiga berg och palatsliknande byggnader. Byn är kuperad med höga hus som ligger tätt längs slingriga små vägar. I den moderna övre delen av Bad Gastein finns allt du behöver bekvämt samlat på ett ställe. Den äldre delen av byn skvallrar om byns storhetstid som Österrikes främsta kurort. 

Bad Gastein ligger 1000 meter över havet och håller fortfarande ställningarna som en av de mest populära skidorterna i Österrike. Förutsättningarna är fantastiska med skidåkning upp till 2 700 meter över havet, 210 kilometer pist och en imponerande fallhöjd på 1 500 meter.  Orten ingår även i Ski Amadé som är Österrikes största skidområde med ett gemensamt liftkort. Det ger tillgång till drygt 25 skidorter, mer än 700 kilometer pist och 270 liftar.

Den gamla kurbadstraditionen lever kvar och frodas. På Felsentherme kan du njuta av utsikten över de snöklädda alptopparna i utomhuspooler uppvärmda till 32 grader. 

Du kan även njuta av Bad Gastein under sommaren med en mängd olika aktiviteter såsom vandring, mountainbike, golf, skärmflygning, forsränning, guldvaskning, ridning samt trailrunning med mera.